Andělský dort s jemnou příchutí kávy a s čerstvými malinami!

Autor: , 8.9.2014

Představte si snoubení chutí lahodného espressa, kvalitní čokolády, nadýchaného piškotu a osvěžujících malin! Že je tato představa přímo nebeská? Přesně tak! Připravte si s námi andělský dort, které svůj název nezískal pro nic za nic! 🙂

Dort s jemnou příchutí kávy a s čerstvými malinami

Na přípravu andělského dortu budete potřebovat:

  • 1 ¼ šálku hladké mouky
  • 1 ½ šálku moučkového cukru
  • ¾ polévkové lžíce instantního espressa
  • 12 bílků
  • ½ čajové lžičky soli
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
  • 1 čajovou lžičku kypřícího prášku
  • tabulku kvalitní tmavé čokolády
  • 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje
  • hrst čerstvých malin

Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, instantní kávu a pouze ¾ hrnku cukru (tj. polovinu potřebného množství). Směs několikrát prosejte, aby byla nadýchaná jako čerstvý sníh.

Ujistěte se, že bílky mají pokojovou teplotu. Pokud jste je právě vyndali z ledničky, zahřejte je na optimální teplotu v lázni teplé vody. Bílky osolte a začněte šlehat. Postupně vešlehejte i vanilkový extrakt a zbylý cukr. Směs by měla vytvořit lesklou, hustou pěnu.

Příprava dortu příchutí kávy a s čerstvými malinami

Sníh opatrně ručně vmíchejte k suché směsi a nalijte ji do vymazané a vysypané dortové formy. Na povrchu nožem udělejte několik zářezů a vpichů, aby se nevytvořily nevzhledné vzduchové bubliny.

Příprava dortu příchutí kávy - sníh

Andělský dort pečte na 160°C po dobu 30-40 minut. Po vyndání z trouby ho nechte několik minut vychladnout a poté jej opatrně vyklopte z formy.

Andělský dort s příchutí kávy - vyklopení formy

Před podáváním dort přelijte teplou čokoládou. Ve skleněné misce smíchejte kostičky kvalitní čokolády se lžicí rostlinného oleje (ideální je řepkový) a dejte na několik sekund do mikrovlnné trouby. Počkejte, až se čokoláda rovnoměrně rozpustí. Poté jí přelijte dort a ozdobte ho čerstvými malinami, jahodami či jiným oblíbeným ovocem!

Andělský dort s příchutí kávy - přelití čokoládou, zdobení malinami

Podávejte se šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou!

Diskuse k článku

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ochrana proti SPAMu *

TOPlist