Recept na grapefruitové koblihy!

Autor: , 15.9.2015

Koblihy zbožňuje nejen Homer Simpson, ale zamilují si je zkrátka všichni. A to tím spíše připravíte-li naše nadýchané grapefruitové koblihy s osvěžující polevou!

Nadýchané grapefruitové koblihy

Na přibližně 15 koblih budete potřebovat:

  • 1 šálek mléka
  • 1/8 šálku grapefruitového džusu
  • ¼ šálku krystalového cukru
  • 2 ¼ čajové lžičky instantního sušeného droždí
  • 2 vejce
  • ½ šálku + 2 polévkové lžíce másla
  • 4 šálky polohrubé mouky
  • ¼ lžičky soli
  • 1 polévkovou lžíci grapefruitové kůry
  • olej na smažení

Mléko a grapefruitový džus ohřejte v mikrovlnné troubě (cca 1 minutu). Do teplé tekutiny vmíchejte cukr, aby se rozpustil. Směs nalijte na kvasnice, jemně zamíchejte a nechte asi 8 minut odpočívat.

Rozpusťte si máslo a vmíchejte do něj vejce. Mixérem směs vyšlehejte do hladka a nalijte ji ke kvasnicím. Přidejte sůl, kůru a postupně mouku. Na mixéru nebo domácí pekárně zvolte program hnětení, nebo těsto zpracujte ručně. Podle potřeby přidávejte mouku, aby těsto nebylo řídké, ale vláčně. Zpracovávejte přibližně 10 minut, dokud se těsto nezačne odlepovat od nádoby. Těsto vložte do lehce vymaštěné mísy a nechte odpočívat v chladu, a to klidně i přes noc.

Těsto na koblihy

Poté těsto vyválejte přibližně na výšku 0,5cm a vykrajujte z něj pomocí vykrajovátek nebo sklenic koblihy s otvorem. Koblihy vyrovnejte na plech, přikryjte čistou utěrkou a nechte hodinu kynout na teplém místě.

Koblihy vyrovnejte na plech

Na pánvi nebo v remosce rozpalte vysokou vrstvu oleje, koblihy na něm rychle osmahněte – přibližně 1 minutu z každé strany – a nechte odkapat na lůžku z papírových ručníků.

Výroba polevy na grapefruitové koblihy

Na výrobu polevy použijte půl šálku grapefruitové šťávy a 2 a ¾ šálku cukru. Vlahé koblihy v polevě z jedné strany namočte a nechte zaschnout na plechu nebo mřížce. Pokud chcete dosáhnout silnější narůžovělé krusty, postup několikrát opakujte…

Nadýchané grapefruitové koblihy s osvěžující polevou

… a dejte nám vědět, jak se Vám povedly!

Diskuse k článku

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ochrana proti SPAMu *

TOPlist